Nu har jag slarvat ett tag med bloggandet, fast jag har haft lite att göra också. Jag har nu samlat in alla papper som behövs inför flytten till Californien, nu är det bara att vänta och vänta på besked när det är färdiggranskat och att jag antagligen inte är ett hot för USA. Förra veckan var det översvämning i dotterns förråd med avloppsvatten. Hon är ju i Linköping så ni kan ju tänka vem som fick stå där i lukten och allt blött och förstört av avloppsvatten! Det var INTE kul på något sätt och tråkigast med de saker som inte går att ersätta på något vis. Nu hade hon ändå tur som hade staplat mycket på höjden ändå, men det är inte klart än hur pass mycket som faktiskt är förstört.
Det är gott om snö nu och alltid vid denna tidpunkt så kommer julkänslan och man vill göra så mycket. Jag älskar julen och tiden runt den inklusive stressen, den hör till. Jag gillar att göra mycket godis och startade med ett nytt recept på saffransfudge med pistagenötter. De blev något för söta enligt min smak, men det kommer att gå åt tror jag. Inatt, det var faktiskt inatt, var klar vid 2-tiden, så bakade jag saffransskorpor med mandel och choklad. Jag följde inte grundreceptet eftersom jag ofta gillar att prova lite mer. Synd jag bara hade en påse saffran hemma, eftersom jag bara älskar saffran. Snacka om lyckade och världsgoda miniskorpor, trots bara en påse saffran! De kommer garanterat vara slut långt innan jul. Jag vill dela med mig receptet på skorporna så fler blir besatt av de goda kakorna. Tips, skippa saffran om du vill ha vanliga mandelchokladskorpor!


Mina saffransskorpor:


  • 100 gr rumstempererat smör
  • 2 dl socker
  • 1 paket saffran (för saffransälskare, ta gärna 2 paket!)
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 gr grovhackad skalad mandel
  • 100 gr grovhackad mörk blockchoklad


Rör smör och socker med elvisp, häll i saffran och sedan ett ägg i sänder. Blanda i mjöl och bakpulver så det blir en deg och tillsätt sist mandeln och chokladen. Arbeta ihop degen och dela degen i 5 delar. Rulla till ca 2 cm tjocka längder och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Sänk värmen till ca 100 grader efteråt och snitta de varma längderna på snedden till lagom stora kakor. Sätt sedan kakorna på plåt och låt dem torka i ugnen ca 45-60 minuter på max 100 grader. Klart!



3 kommentarer:

Cecilia sa...

vad juligt du har gjort det :D tumme upp

Anonym sa...

Biscotti, sa Christina

Bodil sa...

just det...biscottisaffransskorpor :-)

Skicka en kommentar